Buyurun tarifimize :)
Malzemeler: (2 tane orta boy pide çıkıyor)
- 5-6 su bardağı kadar un( az da gelebilir çokta gelebilir dikkatli koyun)
- 1 paket instant maya
- 200 ml ılık su
- 1/2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı oda ısısında tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine sürmek için:
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 kaşık yoğurt
- Çörek otu ve susam
Yapılışı:
- Genişçe bir yoğurma kabına 4 su bardağı un alınır(unun kalan miktarını ihtiyaç oldukça azar azar ekleyeceğiz).Üzerine maya şeker ve tuz eklendikten sonra su ve süt eklenir
- Son olaraktan zeytin yağı ve tereyağı eklendikten sonra ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. İhtiyaç oldukça ihtiyatlı bir şekilde un eklenir.Biz tam olarak 5.5 bardak un kullandık.
- Hamurumuzun üzeri nemli bir bezle örtüldükten sonra 2 saat kadar dinlenmeye bırakılır.
- 2 saatin sonunda mayasını alan hamur unlanmış tezgaha alınır ve 2 eşit parçaya bölünür.
- Elimizle hamuru inceltip pide ebatlarında açtıktan sonra yine unlanmış tepsiye alınıp pide şekli verilir(Bulabilirseniz hamurun altına serpmek için kepekte çok hoş bir tat verecektir.)
- Üzerine yumurta ve yoğurt karışımı sürülüp çörek otu ve susam serpilir
- Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20-25 dk kadar pişirilir.
- Pidelerin fırında kurumaması için pişme esnasında fırına su dolu bir kap yerleştirilir.
Ben şekil vermek için yumurta fırçasının sapını kullandım |
Bu malzemeler ile 2 tane pide çıkıyor |
Afiyet olsun :)
Not 1: Tabi ki bu tarifimiz internetten alınmıştır sadece üzerinde küçük değişikliler yapılmıştır. Kaçımızın babası fırıncı ki bilsin ;) Bu ve bunun gibi tariflerin detaylı ve videolu anlatımı için buyurun ;)
Not 2: Bu sefer kalori hesaplaması yok. Ramazandan dolayı kapalıyız :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder