3 Haziran 2014 Salı

Ekmek Çanağında Yumurta

Kahvaltıyla aram çok yoktur. Zeytin-peynirin yanında farklı iştah açıcılar olmazsa benim için öğle yemeğini beklemek kuvvetle muhtemeldir.Tabi evlenince işin rengi değişti.Eşlerin birlikte zaman geçirebilmesi için en ideal zaman dilimidir belkide kahvaltı.Hele uzun uzun yaylana yaylana yapılan pazar kahvaltısı...
 Bu yüzden sizinde kahvaltı hazırlarken mutlaka ekstra bir lezzet arayışına girdiğinizden eminim. Bugün ki tarif benim gibi tam da bu dertten muzdarip olanlara gelsin öyleyse;)
Hoş sunumu ile misafirleriniz içinde lezzetli bir alternatif kendileri. İlk olarak resmini facebookda yabancı bir yemek hesabında görmüştüm. Bu ikince denemem de olsa tat olarak geliştirilmeye açık. Yumurta ve ekmek ana malzeme ama renklendirmek sizi elinizde.
Çok basit, hadi hemen yapalım ;)

Malzemeler : 2 kişilik


  • 2 hamburger ekmeği
  • 2 yumurta
  • 50 gr kadar kaşar peyniri-yada göz kararı
  • 50 gr kadar sucuk-yada göz kararı
  • 50 gr tereyağı
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane domates
  • Tuz, kırmızı biber, kara biber

Yapılışı:

  • Ekmeklerin üst kısmı bir bıçak yardımıyla kesildikten sonra içi oyularak çanak şekline getirilir.
  • En alta bir parça tereyağı koyduktan sonra halka halka doğradığımız kırmızı biber,domates her aşamada tuzlanarak yerleştirilir.
  • Domatesin üzerine kaşar ve sucuk dilimlerinde koyduktan sonra her bir ekmeğe bir yumurta kırılır.
  • Ekmekleriniz küçük, yumurtalarınız büyükse bir yumurtayı çırparak paylaştırabilirsiniz.
  • En üste yine bir miktar tereyağı eklemesi yapılır baharatlarla tatlandırılıp 180 derece 10-15 dk pişmek üzere fırına verilir.
  • Yumurtaların üzeri kabuk bağlar bağlamaz fırından alınıp sıcak olarak servis yapılır.
  • Şayet iyi pişmiş seviyorsanız bir süre daha fırının sıcaklığı ile içerde muhafaza edebilirsiniz.
ekmeklerin içi çanak görünümü kazanana kadar oyulur






Afiyet olsun :)
Ben ekmeğimi kepekli tercih ettim yalnız hamburger ve sandviç ekmeklerinin biraz daha kalorili olduğunu unutmuyoruz, gerçi iç hamurunu kullanmadığımızdan bu tarif için korkulacak bir durum yok;)Kullandığım malzemelerden sucuğu çıkartıp tereyağı yerine de zeytin yağı eklersek çok daha sağlıklı olacağından şüpheniz olmasın.

Kepekli Sandviç Ekmeği

Ekmek Grubu - Ekmek ve Tahıllar

Sandviç ekmeği, 3 dilim ekmeğe denktir bu nedenle tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Gün içinde tüketilecek ekmek miktarından azaltma yapılarak tüketilmelidir.
    Sağlıklı Besin Puanı : 3/5 (Normal)
    Adet (yuvarlak)
    Ekmek Grubu

    Kepekli Sandviç Ekmeği Kaç Kalori


    Ekmek Grubu - Ekmek ve Tahıllar
    124 
    kcal (50 gr)
    1 Adet (yuvarlak) Kepekli Sandviç Ekmeği için besin değerleri:
     100 gr.1 Adet (yuvarlak)
    Karbonhidrat (g)50.6525.3
    Protein (g)7.433.7
    Yağ (g)1.350.7
    Kolesterol (mg)0.000
    Sodyum (mg)451.00225.5
    Potasyum (mg)100.0050
    Kalsiyum16.008
    Vitamin A4.002
    Vitamin C0.000
    Demir1.330.7

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder